O Zbabělosti FAČR a jejich Poskoků

17. 08. 2015 0:21:49
2. ze série blogů věnovaných naší nejvyšší fotbalové lize, tentokrát na téma svoboda projevu a ustrašenost jejich představitelů.




Jsem smutný, že hned můj druhý miniblog o Synot tip lize musí být tak negativní. Ale bohužel chování našeho fotbalového svazu mi nedává jinou možnost, než se ostře a kriticky obout do našich pánů papalášů v FAČR.

Disciplinární komise FAČR (Fotbalová asociace ČR, dříve Českomoravský fotbalový svaz) udělila pokutu dvěma fotbalovým klubům, FK Jablonec 97 a FC Fiktoria Plzeň za to, že během utkání nejvyšší soutěže vyvěsily choreo (transparent) s vyobrazením Európy, jak kope muže s prsečí hlavou a koránem směrem pryč z Evropy. S tím, že se údajně jedná o nevhodné vyjádření názoru a že je to za hranicí slušného chování. Jen pro porovnání Charlie Hebdo za mnohem ostřejší karikatury byl bez problémů tolerován a bralo se to jako humor, ale když totéž a mnohem mírněji učiní fotbalový Fans, tak je hned vše špatně a je oheň na střeše. Z toho mi bohužel vyplývá jen jedno když dva dělají totéž není to totéž. Dvojí metr zvláště co se týká kritiky náboženství je bohužel poslední dobou velmi typický.

https://www.facebook.com/356462761119630/photos/a.366008863498353.79284.356462761119630/815294655236436/?type=1&theater obrázek který jasně vystihuje nesmyslnost trestu FAČR


Tento incident navíc má po dnešku bohužel pokračování. Na Teplických Stínadlech nebyl povolen transparent s nápisem, "Už nejsme Charlie?" Vzhledem k tomu kde se incident odehrál, tedy v Teplicích, vidím v tom jasnou zbabělost radnice (Stínadla jsou pod jejich správou) z případné kritiky tohoto transparentu z řad Arabských hostů Teplických lázní. To považuji za vrcholně tragické, obětovat svobodu projevu za mrzký peníz Kuvajtských šejků.


Celá tato situace ve mě vyvolává rozhořčení, když si vzpomenu jak po Útocích v Paříži a Kodani měli všichni plná ústa Je suis Charliea, a jak je důležité nebát se zesměšňovat i náboženství. Jak můžeme vidět "skutek utek" Charlie Hebdo už nebude otiskovat karikatury Mohameda, a politici i funkcionáři ve sportu rychle zapomněli na své sliby, jak je důležitá svoboda projevu a humor.


Takže milý politici a papaláši, ptám se i já. Už nejsme Charlie? Jak je to tedy se svobodou projevu?
Obrázek si udělejte prosím sami.

Dál doufám, že se fanouškovská obec nezalekne a dál bude trvat na svém a bude bojovat proti tomuto zbabělému činu představitelů FAČR a jednotlivých klubů.


Fotbalu zdar a fanouškům zvláště!

Autor: Milan Roháč | pondělí 17.8.2015 0:21 | karma článku: 23.24 | přečteno: 459x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.28 | Přečteno: 535 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 8 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1113

Jsem mladý člověk, kterému není ukradené co se děje v jeho okolí a ve společnosti obecně. Morální a kulturní úpadek mě nenechává klidným. Jsem fanda jediné pravé Bohemky a fanda sportu obecně. Zároveň silný odpůrce multikulturalismu, neomarxismu a Islámu. Jsem hrdý podporovatel a člen Bloku proti Islámu a zároveň věřící pravoslavný křesťan.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...